Ana içeriğe atla

ASBÜ KKTC Kütüphanesi yeni bir kütüphane otomasyon programı ile güncelleniyor. Tezaruz KKTC  firması ile yapılan anlaşma neticesinde 2021-2022 Bahar döneminde Koha programı kullanılmaya başlayacaktır. Öğrencilerimiz bu program üzerinden kitap ayırtma, ödünç aldıkları kitabın süresini uzatma gibi tüm işlemleri yapabileceklerdir. Bunun yanında öğrencilerimiz, binlerce kitap ve makalenin kullanılabileceği çeşitli dijital veri bankalarına kampüs içerisinden ulaşabileceklerdir.

KOHA nasıl bir programdır?

KOHA tüm kütüphanelerin yayın koleksiyonu ve kullanıcı hizmetleri ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlanmış bir kütüphane yönetim sistemidir. İlgili tüm sistemlere entegre olabilecek alt yapı barındırır. Lisans için herhangi bir maliyet ödemeden ve bu yazılımı kendi ihtiyaçlarınıza göre değiştirme özgürlüğüne sahipsiniz. Kütüphaneler, gönüllüler ve destek şirketleri tarafından değişen kütüphane ihtiyaçlarına göre güncellemeleri devam etmektedir.